Lahůdkové řezy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 110.7 mg
- Draslík 38.1 mg
- Vláknina 1103.3 mg
- Vitamín A 1103.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky, cukr, citronovou šťávu a kůru utřeme do pěny. Pevný sníh ušlehaný z bílků spolu s moukou a rozpuštěným, vychladlým máslem zlehka přimícháme k utřeným žloutkům. 
- 
                                2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. 
- 
                                3Upečené těsto podélně rozkrojíme, jeden díl potřeme marmeládou, přiložíme druhý díl a nakrájíme řezy. Ozdobíme je ušlehanou smetanou, plátky mandlí a barevným cukrovým sypáním. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        