Tyrolská játra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 351.3 mg
- Draslík 635.4 mg
- Vláknina 3935.5 mg
- Vitamín A 3935.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Odblaněná játra nakrájíme na řízky, omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Po obou stranách je opečeme na sádle, vyjmeme a dáme do kastrolu nad páru. 
- 
                                2Ve zbylém sádle dozlatova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme lžičku mouky a ještě osmahneme. Přilijeme trochu vývaru, kyselou smetanu, přidáme nasekané kapary a povaříme asi 5 minut. Omáčku ochutíme citronovou šťávou a játra v ní krátce prohřejeme. 
- 
                                3Podáváme se suchou rýží nebo s noky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        