Dort piškotový s tukem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka polohrubá
 - 120 g Cukr moučkový
 - 70 g Cukr moučkový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 0.125 l Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 246.8 mg
 - Draslík 61 mg
 - Vláknina 979.5 mg
 - Vitamín A 979.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu.
 - 
                                4
Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme.