Dort punčový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 120 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 šálek Poleva čokoládová
  • 1 šálek Marmeláda malinová
  • 1 šálek Poleva citronová
  • 1 hrnek Sirup malinový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 130.2 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 4273.5 mg
  • Vitamín A 4273.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.

  • 3

    Necháme vychladnout, obrátíme rovnější stranou nahoru, skrojíme plát 1 cm vysoký a dáme stranou. Vnitřek dortu vykrojíme tak, aby dno a strany byly také 1 cm široké. Dno i strany potřeme malinovou zavařeninou a potřeme i skrojený plát. Vykrojený vnitřek rozkrájíme na kostičky a rozdělíme do dvou misek.

  • 4

    Jeden díl kostiček polijeme hustějším malinovým sirupem a druhý kakaovou polevou. Zlehka promícháme, aby se kostičky nerozpadly. Ochucené kostky vyskládáme do dortu, dlaní přitlačíme, přikryjeme skrojeným plátem, zatížíme a necháme rozležet do druhého dne. Povrch dortu polijeme bílou citrónovou polevou.

Komentáře k receptu