Irský angreštový dort
Suroviny
- 250 g Cukr moučkový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 50 g Cukr krupice
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 50 g Mandle plátky
 - 720 ml Angrešt
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Želatina
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Whisky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 160.9 mg
 - Draslík 216 mg
 - Vláknina 6107 mg
 - Vitamín A 6107 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem a vyznačíme na něm kolo o průměru 26 cm.
 - 
                                2
Z másla, cukru a whisky ušleháme krém, zašleháme do něj žloutky a přimícháme mouku s práškem do pečiva, polovinu těsta rozprostřeme na vyznačený kruh.
 - 
                                3
Bílky ušleháme s cukrem, polovinu rozetřeme na těsto. Posypeme 25 g mandlových lupínků a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Ze zbylého těsta, sněhu a mandlí upečeme stejným způsobem druhý plát.
 - 
                                5
Angrešt necháme okapat, šťávu zachytíme. Kuličky angreštu rozdělíme na první upečený plát. Ze zachycené šťávy a želatiny připravíme polevu, nalijeme ji na angrešt. Obložíme do tuha ušlehanou smetanou a přiklopíme druhým plátem.