Misky s vejcem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 300 ml Voda pitná
  • 3 ks Okurky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 3 polévková lžíce Mléko kefírové
  • 2 polévková lžíce Paprika sterilovaná
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 283.9 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 1366.9 mg
  • Vitamín A 1366.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce asi 10 minut vaříme na tvrdo, zchladíme, oloupeme a podélně nakrájíme na osminky.

  • 2

    Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno, jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Sýr a okurku nakrájíme na kostky.

  • 3

    V míse smícháme smetanu, kefír a majonézu, osolíme, opepříme a přidáme kapary. Dle chuti můžeme přidat lák z kyselých okurek nebo kaparů.

  • 4

    Přidáme proužky nakládaných paprik nebo kapií a vše promícháme. Několik koleček cibule si ponecháme na ozdobu.

  • 5

    Směs dáme do misek a ozdobíme cibulkou.

Komentáře k receptu