Bleskové špagety s rajčaty, oreganem a bazalkou
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Protlak rajčatový
 - 50 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Bazalka
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 683 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 12.2 mg
 - Draslík 499.5 mg
 - Vláknina 10201.4 mg
 - Vitamín A 10201.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě s olejem špagety na skus, scedíme je a pokapeme olejem.
 - 
                                2
Během doby, kdy se vaří špagety si smícháme loupaná krájená rajčata (konzervovaná) s rajskými protlaky, olivovým olejem, utřenými stroužky česneku, oreganem, bazalkou a solí. Vše smícháme s horkými špagetami a posypeme strouhaným parmazánem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            