Pita s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 67 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 303.6 mg
- Draslík 97.1 mg
- Vláknina 2330.9 mg
- Vitamín A 2330.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 192.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na tuto pitu nejdříve připravíme náplň. 
- 
                                2V pánvi rozpustíme 5 lžic másla a do něj vmícháme hladkou mouku. 
- 
                                3Přidáme 2 dl mléka a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. 
- 
                                4Osolíme, opepříme a necháme vychladnout - občas promícháme, aby se nám neudělal na povrchu škraloup. 
- 
                                5Do vychladlé omáčky postupně zamícháme vejce a nastrouhaný balkánský sýr. 
- 
                                6Z listového těsta vyválíme 6 tenkých placek v průměru asi 25 cm. Na plech vymazaný máslem opatrně položíme první plát těsta, potřeme rozpuštěným máslem a 1/5 náplně se sýrem. 
- 
                                7Na náplň znovu položíme druhý plát těsta, potřeme máslem a náplní. Takto opakujeme, ale poslední šestý plát těsta jen potřeme máslem. 
- 
                                8Vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme 40-45 minut při 200 °C. 
- 
                                9Teplou pitu nakrájíme na porce a servírujeme s rajčatovým salátem. 
- 
                                11
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        