Ořechový koláč Karidopita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 500 g Cukr krupice
  • 20 g Skořice mletá
  • 200 g Cukr vanilka
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 58.1 mg
  • Draslík 134.9 mg
  • Vláknina 3398.2 mg
  • Vitamín A 3398.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme máslo s cukrem a vajíčka, postupně přidáme skořici, mouku, mléko, ořechy a prášek do pečiva. Dohladka vyšlehanou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Mezitím uděláme polevu - povaříme vodu s vanilkovým cukrem a hned nalijeme na ještě horký koláč. Necháme vychladnout a posypeme nastrouhanými ořechy.

Komentáře k receptu