Závitky z ďasa s parmskou šunkou a šafránovým rizotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 150 g Šalvěj čerstvá
  • 30 g Šunka parmská
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže Basmati
  • 60 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 80 ml Víno bílé
  • 25 ml Ocet vinný
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1134 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 1091.2 mg
  • Vláknina 36741 mg
  • Vitamín A 36741 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na olivovém oleji dosklovata osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rýži a tymián. Podlijeme bílým vínem, necháme vyvařit. Podlijeme drůbežím vývarem a necháme vařit, přidáme šafrán a vaříme, až je rýže měkká. Přimícháme parmezán a máslo, vaříme do krémové konzistence a osolíme.

  • 2

    Na filety položíme lístek šalvěje, lehce opepříme a každý zavineme do půlky plátku parmské šunky. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a závitky z ďasa opékáme asi 8-10 minut.

  • 3

    Na talíře rozdělíme horké rizoto, závitky z ďasa a ochutíme několika kapkami olivového oleje a octa.

Komentáře k receptu