Šunkové suflé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 172.2 mg
- Draslík 39.7 mg
- Vláknina 887.3 mg
- Vitamín A 887.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko ohřejeme a postupně do něj vmícháme všechnu mouku a 100 g rozpuštěného másla. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Ze směsi uvaříme bešamelovou omáčku. 
- 
                                2Šunku umeleme najemno a vmícháme do připravené omáčky. Přidáme jemně nastrouhaný sýr a vaječné žloutky. Dobře promícháme. 
- 
                                3Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a přidáme k vzniklé bešamelové směsi. 
- 
                                4Zapékací formu vytřeme máslem a naplníme bešamelovou omáčkou. 
- 
                                5Pečeme při 200 °C cca 30 minut. 
- 
                                6Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        