Platýz ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Pažitka
  • 400 g Zakysaná smetana
  • 40 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 800 g Platýz - filety
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 147.5 mg
  • Draslík 964 mg
  • Vláknina 1712.5 mg
  • Vitamín A 1712.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v zapékací míse. V misce smícháme smetanu s bylinkami, osolíme a opepříme, přilijeme bílé víno a vše velmi dobře promícháme. Rybí filety přelijeme ochucenou smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 minut. Rybí porce poté rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu