Bůčkový guláš se zelím
Suroviny
- 200 g Kabanos
- 50 g Sádlo škvařené
- 400 g Zelí kysané
- 40 g Mouka polohrubá
- 600 g Vepřový bok
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 4 stroužek Česnek
- 16 plátek Bramborový knedlík
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1203 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 114 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 139.6 mg
- Draslík 645.3 mg
- Vláknina 6939 mg
- Vitamín A 6939 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vykostěný bůček nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, česnek prolisujeme. Oloupaný kabanos nasekáme na velmi malé kousky, kysané zelí scedíme, necháme okapat a pokrájíme nadrobno. 
- 
                                2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit a poté přidáme maso. Krátce orestujeme, posypeme solí, pepřem a kmínem, podlijeme horkou vodou a vaříme 15 minut. Z povrchu sebereme tuk, nalijeme do rendlíku a osmažíme na něm kabanos. 
- 
                                3Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do guláše, přidáme zelí, majoránku, česnek a vaříme dalších 30 minut. 
- 
                                4Porce guláše na talířích posypeme osmahnutou uzeninou a kroužky syrové cibule. 
- 
                                5Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        