Cavatappi se štěrbákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 120 g Olivy černé
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 400 g Těstoviny Cavatappi
  • 80 g Ricotta
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 460.4 mg
  • Vláknina 18490 mg
  • Vitamín A 18490 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.

  • 2

    Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.

  • 3

    Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.

  • 4

    Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.

Komentáře k receptu