Ravioli plněné řepou s mákem
Suroviny
- 5 g Sůl
- 500 g Červená řepa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Mák mletý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 406.2 mg
- Draslík 574.2 mg
- Vláknina 16860.7 mg
- Vitamín A 16860.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Řepu uvaříme. Oloupeme ji, nakrájíme na kostičky a propasírujeme. 
- 
                                2Přidáme sůl, pepř, sýr, 1 vejce, důkladně promícháme. Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. 
- 
                                3Z těsta vyválíme pláty a vykrojíme kolečka. Do jejich středu dáme náplň, přeložíme na polovinu a konce přimáčkneme k sobě. 
- 
                                4Ravioli vaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme těstoviny. Krátce je povaříme a přidáme strouhanku. Ravioli s červenou řepou podáváme posypané mákem a parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        