Pomerančový salát s mascarapone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 590.2 mg
 - Vláknina 13832 mg
 - Vitamín A 13832 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře vyzrálé pomeranče vydrbeme kartáčkem pod horkou vodou a osušíme. Speciální škrabkou nebo na struhadle z kůry odkrojíme slaboučké proužky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které vyloupeme z blanky a rozpůlíme. Na dresink smícháme mascrapone s pepřem, solí, trochou cukru a pomerančovou šťávu, která vytekla během krájení pomeranče. Nakonec přidáme vodku a dresink vyšleháme do hladka. Misku zakryjeme a dáme do lednice chladit. Mezitím omyjeme bílé a modré hrozny a kuličky rozpůlíme, vydlabeme zrníčka. V misce smícháme hrozny s pomerančem. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, těmi nejhezčími vysteleme mělkou mísu a do jejího středu navršíme pomerančovou směs. Těsně před podáváním zalijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky, ozdobíme proužky kůry.