Kuře vykostěné s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Strouhanka
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 plátek Salám Mortadela
  • 2.25 kg Kuře
  • 6 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 983 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 337.1 mg
  • Draslík 774.9 mg
  • Vláknina 1160.5 mg
  • Vitamín A 1160.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme kuře. Zlomíme klouby stehýnek a ohneme je dolů. Kuře otevřeme vespod, po obou stranách přeřízneme páteř tak, abychom nepoškodili kůži. Vyndáme páteř a zahodíme. Odstraníme žebra a odřízneme z nich zbytky masa.

  • 2

    Maso seškrábeme z obou stehýnek a v kloubu stehýnka přeřízneme. Kosti uschováme na kuřecí vývar.

  • 3

    Kuře položíme hřbetem dolů a pokryjeme mortadelou, aby lehce přesahovala.

  • 4

    Do mísy dáme parmezán, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř, bazalku a vše promícháme. Přidáme vejce, aby se smě spojila. Naplníme směsí kuře, přehneme maso přes nádivku a převážeme celé kuře nití.

  • 5

    Kuře dáme do pekáče a potřeme olivovým olejem. Pečeme 90 minut v předehřáté troubě.

  • 6

    Můžeme podávat horké nebo studené.

Komentáře k receptu