Langoše s kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 42 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Smetana zakysaná15%
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 949 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 343.2 mg
  • Vláknina 13597.5 mg
  • Vitamín A 13597.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme do ní celou kostku kvasnic, přidáme vlažné mléko, 2,5 dl zakysané smetany, 1 lžičku soli, 1 lžičku drceného kmínu, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.

  • 2

    Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.

  • 3

    Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek. Bochánek těsta zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

  • 4

    Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu