Rybí nákyp s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Špagety, Makarony
  • 500 g Treska aljašská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.25 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 209.3 mg
  • Draslík 1384.3 mg
  • Vláknina 33999.2 mg
  • Vitamín A 33999.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou a trochou oleje vaříme těstoviny 10 minut. Poté je scedíme a vrátíme do hrnce, přidáme máslo, zakryjeme hrnec pokličkou a udržujeme teplé.

  • 2

    Do pánve dáme plátky ryb s petrželkou a pepřem a zalijeme vodou, aby byly ponořené. Uvedeme do varu, přikryjeme a dusíme 10 minut. Poté plátky vyndáme a tekutinu uschováme. Z plátků ryb oloupeme kůži a zbavíme je kostí. Pokrájíme je na kostky.

  • 3

    Těstoviny dáme do velké mísy a smícháme se žloutky, smetanou a muškátovým oříškem. Vmícháme kostky ryb, přidáme trochu uschované tekutiny. Vyšleháme z bílků sníh a vmícháme do směsi.

  • 4

    Zapékací nádobu vymažeme a naplníme ji směsí, nádobu zakryjeme a postavíme na trojnožku do velkého hrnce s vodou. Hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme nákyp v páře 90 minut, průběžně doplňujeme vodu.

  • 5

    Nákyp poté vyklopíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu