Mandlový trhanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr moučkový
  • 60 g Mandle mleté
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 773 mg
  • Draslík 468.9 mg
  • Vláknina 6478.4 mg
  • Vitamín A 6478.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1565.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mleté mandle, hladkou mouku a vše promícháme. Za stálého míchání přiléváme mléko a nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a citronovou kůru.

  • 2

    Na plechu rozpálíme máslo, vlijeme na něj těsto a rozetřeme je.

  • 3

    Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a moučník pečeme asi 15 minut. Po upečení vidličkou roztrháme a posypeme vanilkovým cukrem.

  • 4

    Mandlový trhanec podáváme horký.

Komentáře k receptu