Srnčí řízky zapečené s hruškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 40.1 mg
  • Vláknina 2373.1 mg
  • Vitamín A 2373.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a osolíme. Hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na silné plátky a osmažíme na másle.

  • 2

    Řízky osmažíme na oleji a přeložíme do zapékací mísy. Na každý řízek položíme plátek hrušky, posypeme ustrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme.

Komentáře k receptu