Dvoubarevné řezy s kokosovým sněhem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Cukr moučkový
- 200 g Kokos strouhaný
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Kakao
- 5 polévková lžíce Marmeláda višňová
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1815 kcal
- Sacharidy 249 g
- Tuky 84 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 357.4 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 114 mg
- Vitamín A 114 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 186.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Prosátý cukr utřeme s máslem, přidáme dva žloutky, prosátou mouku s kypřícím práškem a na vále vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na dva díly. 
- 
                                2První díl vyválíme a položíme na plech, který jsme vymazali a vysypali. Placku potřeme zavařeninou. 
- 
                                3Do druhého dílu těsta přimícháme kakao a jeden žloutek. Dobře zapracujeme a z těsta vyválíme placku, kterou položíme na první placku na plechu. Také tento plát pomažeme zavařeninou. Plát překryjeme kokosovým sněhem. 
- 
                                4Sníh připravíme ušleháním bílků do pevného sněhu. Poté zašleháme cukr a na závěr „zabalíme“ strouhaný kokos. 
- 
                                5Řezy vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme zhruba čtyřicet minut. 
- 
                                6Vychladlé krájíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        