Tagliarini s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Sýr Gorgonzola
  • 400 g Těstoviny tagliarini
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 špetka Šalvěj čerstvá
  • 4 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.3 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 109.5 mg
  • Draslík 10.1 mg
  • Vláknina 12308 mg
  • Vitamín A 12308 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme rozpustit ve woku, přidáme 175g rozdrobeného sýra a rozpustíme. Přidáme víno, smetanu a solamyl a šleháme, až se vše spojí. Vmícháme nasekanou šalvěj, sůl, pepř. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme ze sporáku.

  • 2

    Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme tagliarini a lžíci oleje, vaříme 10 minut, poté těstoviny necháme okapat a promícháme se zbylým olivovým olejem. Dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé.

  • 3

    Ohřejeme omáčku, přelijeme jí těstoviny, zasypeme zbývajícím sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu