Ze tří druhů sýrů fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Čedar
  • 125 g Sýr Gruyére
  • 125 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chléb Pita
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 879 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1361 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 298 mg
  • Vláknina 5685 mg
  • Vitamín A 5685 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší nádobu vymažeme rozetřeným česnekem. Do misky nalijeme víno, přikryjeme a v mikrovlnné troubě hřejeme na nejvyšší výkon 4 minuty, aby bylo víno horké. Přidáváme postupně nastrouhaný čedar a gruyére, zamícháme a přidáme nastrouhanou mozzarellu a mícháme, dokud se všechny sýry nerozpustí.

  • 2

    Solamyl smícháme s trochou vody na pastu a vmícháme do sýrového krému. Osolíme, opepříme. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě ohříváme 6 minut. Občas zamícháme, aby byla omáčka hladká.

  • 3

    Chléb nakrájíme na kostky a při podávání udržujeme fondue teplé. Namáčíme v sýrové omáčce.

Komentáře k receptu