Dietní toustový chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 2 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 88.4 mg
- Vláknina 213.3 mg
- Vitamín A 213.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vlažnou vodu a mléko, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek, do něj nasypeme droždí a zakápneme ho medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme rychlý program a světlou kůrku, stiskneme Start.
-
3
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu zcela vychladnout.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 07.09.2015 18:39:57
Rychlý program využívám minimálně, pouze v opravdu nutných případech, kdy potřebuji mít brzy pečivo. Přece jen z dobře propracovaného, hlazeného a vykynutého těsta je chléb lepší, nadýchanější. Použila jsem čerstvé droždí, v receptu v ingrediencích není uvedeno, o jaké se jedná. Až v postupu je zmínka, že se nasype droždí, tak to bude nejspíš sušené, ale poprvé jsem to přehlédla. Já vždy mouku smíchám se solí a pokud bych použila sušené droždí, tak ho taky smíchám s moukou. Nemám pekármu s předehřevem, tak mléko a vodu jsem použila vlažnou. Soli se může dát i malinko více, maximálně však 2 malé zarovnané lžičky. Dala bych 1 a půl zarovnané lžičky. Chlebík hodnotím vcelku kladně pro rychlost připravy a rychlé upečení.
Odpovědět