Hrušky na víně a griotce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 9 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 364.1 mg
- Vláknina 22583 mg
- Vitamín A 22583 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých hrušek oloupeme slupku a podélně je rozkrojíme. Vyřízneme z nich jádřinec. V menším hrnci si svaříme víno, do které přidáme badyán, šest hřebíčků, kousek skořice, dvě kolečka pomeranče odříznutá i se slupkou a kolečko citronu odříznuté také i se slupkou. Vlijeme griotku a do svařeného vína vložíme hrušky nakrájené na měsíčky. Zakryjeme vše pokličkou a necháme dusit. Musíme ovšem dávat pozor, aby se nám hrušky nerozvařily. Kompotované hrušky pokrájíme na kostičky.
-
2
Připravíme si talíře, na které servírujeme uvařené opilé hrušky. Přidáme k nim kostičky kompotovaných hrušek, kousek ovčího sýra a perník pokrájený na plátky. Nakonec vše pokapeme medem.