Pomazánka ze žervé a zeleniny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 79 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 32.3 mg
- Draslík 236.8 mg
- Vláknina 4346.6 mg
- Vitamín A 4346.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev a celer oloupeme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na malé kousky. Všleháme do másla žervé a připravenou zeleninu. Všechny suroviny ještě jednou zlehka prošleháme. 
- 
                                2Nakonec přimícháme drobně nasekaný kopr, podle vlastní chutě sůl, pepř. Hotovou pomazánku podle potřeby naředíme smetanou a ještě jednou vařečkou promícháme. 
- 
                                3Pomazánku uchováváme ve vhodné nádobě v lednici. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        