Domažlická tvarohová mochura

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 50 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 60 g Hera
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 2.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 143.4 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 205.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnečku ve vlahém mléce s cukrem rozmícháme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.

  • 2

    Do mísy dáme tvaroh, cukr a směs utřeme. Přidáme vejce, kvásek, Heru, hrozinky a těsto dobře propracujeme. Zakryjeme ho a necháme vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj šišku o průměru přibližně 7 cm. Nožem ze šišky nakrájíme díly silné asi 2 cm. Pokládáme je na plech vytřený máslem. Každou tvarohovou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a necháme 15 minut kynout. Mochuru pečeme v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova. Pečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Upečenou mochuru necháme vychladnout, před podáváním buchty posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu