Chodské špecle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 15 g
- Sodík 470 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 77.8 mg
- Vláknina 6300 mg
- Vitamín A 6300 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 196.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, mléko a sůl. Směs promícháme dohladka. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Jakmile se voda vaří, těsto protlačíme přes hrubý cedník. Těstoviny - špecle vaříme za občasného míchání do doby, než vyplavou na povrch (asi 2-3 minuty). 
- 
                                3Vyjmeme je a vložíme do druhého hrnce se studenou vodou (2 litry), necháme namočené další 2 minuty, poté je scedíme, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem. 
- 
                                4Špecle podáváme jako přílohu k masu, k omáčkám nebo samostatně různě zapečené. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        