Vejce plněná krémovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Salát hlávkový
  • 60 g Sýr krémový
  • 20 g Majonéza
  • 1.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 512.7 mg
  • Draslík 203.8 mg
  • Vláknina 1411.7 mg
  • Vitamín A 1411.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, slijeme, necháme zchladnout, oloupeme a přepůlíme podélným řezem. Pažitku nakrájíme najemno. Středové listy salátu rozebereme, opláchneme a osušíme.

  • 2

    V misce utřeme žloutky z uvařených vajec se sardelovou pastou, hořčicí a krémovým sýrem. Ke směsi přimícháme majonézu a pažitku. Směs osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Po řádném promíchání plníme sýrovou směsí uvařené bílky a urovnáme je na lístky salátu. Před podáváním zdobíme podle vlastní fantazie.

Komentáře k receptu