Mramorovaný malinový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 94.1 mg
 - Draslík 162.2 mg
 - Vláknina 9826.3 mg
 - Vitamín A 9826.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 102.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).
 - 
                                2
Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.
 - 
                                3
Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.
 - 
                                4
V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.
 - 
                                5
Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.
 - 
                                6
Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.
 - 
                                7
Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.
 - 
                                8
Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                