Candát Meunière

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 500 g Candát obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 16 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 641.4 mg
  • Vláknina 7760.3 mg
  • Vitamín A 7760.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábané porce candáta zbavíme kostí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme v oleji, přendáme na talíře, posypeme sekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme rozehřátým máslem.

  • 2

    Jako hlavní chod podáváme s vařenými bramborami, jako předkrm s pečivem.

Komentáře k receptu