Grilovaný platýs s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 600 g Platýz - filety
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 560.4 mg
  • Vláknina 383.8 mg
  • Vitamín A 383.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme, přimícháme sekanou pažitku, citronovou šťávu a kůru, osolíme, opepříme. Zapékací mísu vyložíme alobalem, na něj položíme porce ryby a přelijeme máslem s pažitkou.

  • 2

    Maso grilujeme cca 5 minut z každé strany.

Komentáře k receptu