Mandarinkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 180 g Samokypřicí mouka
  • 50 g Mandle mleté
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 g Cukr moučkový
  • 1 g Tuk
  • 2 ks Mandarinky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 138.3 mg
  • Vláknina 2815 mg
  • Vitamín A 2815 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandarinky oloupeme, kůru nastrouháme, z mandarinek vymačkáme šťávu. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr, kůru a vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přidáváme rozkvedlaná vejce, opatrně přimícháme mouku, mleté mandle a smetanu. Formu vymažeme tukem, naplníme máslovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu.

  • 2

    Na vlažný koláč rovnoměrně rozlijeme šťávu z mandarinek, jakmile se všechna vsákne, posypeme moučkovým cukrem a vychladlý koláč podáváme.

Komentáře k receptu