Jogurtové muffiny se zlatými hrozinkami
Suroviny
- 45 g Hrozinky
 - 200 g Jogurt bílý smetanový
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 200 g Cukr krupice
 - 130 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Citrony
 - 3 polévková lžíce Sirup javorový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.06 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 911 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 108 g
 - Cholesterol 223 mg
 - Draslík 273.8 mg
 - Vláknina 7093 mg
 - Vitamín A 7093 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a z celého jemně ostrouháme kůru, tu uschováme. Poté citrón vymačkáme. Zlaté hrozinky promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy pokrájíme změklé máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, 3 žloutky a máslo utřeme do pěny. Ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh. K máslu přidáme prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, bílý jogurt a hrozinky. Těsto dobře promícháme, zlehka zapracujeme. Poté ho nalijeme do formiček (přibližně do dvou třetin). Formu s muffinami vložíme do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme přibližně 20 - 25 minut do zlatova. Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, opatrně je vyjmeme z formy, vložíme do papírových košíčků, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.