Zapečená hlíva s mrkví a pórkem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 150 g Pórek
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 147 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 63.5 mg
  • Draslík 274.7 mg
  • Vláknina 5710 mg
  • Vitamín A 5710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle.

  • 2

    Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem 5 minut. Poté přidáme mrkev a restujeme ještě asi 1 minutu. Zapékací formu vymažeme máslem.

  • 3

    V zakysané smetaně rozmícháme Solamyl, promícháme se zeleninou a směs přendáme do zapékací formy. Povrch trochu urovnáme a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu