Cukroví s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 25 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 82.7 mg
- Draslík 17.1 mg
- Vláknina 1764 mg
- Vitamín A 1764 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce. 
- 
                                2Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo". 
- 
                                3Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        
