Palačinky s povidlím a šlehačkou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Cukr moučka
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 1.2 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Smetana na šlehání
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 16 polévková lžíce Povidla švestková
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 19.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, cukr, mléko a hladkou mouku rozmixujeme na hladké těsto, které necháme 15 - 20 minut odpočinout.

  • 2

    Pánev vymažeme olejem (vždy když je, pánev úplně suchá opět na ni kápneme olej) a necháme ji rozehřát. Po té na ni lijeme naběračkou těsto tak, aby byl celý povrch pánve zakrytý (pohybem pánve těstu pomůžeme se rozlít po celé vrstvě). Po opečení jedné strany palačinky, palačinku obrátíme na druhou stranu a opečeme ji stejně jako tu první.

  • 3

    Smetanu se ztužovačem a cukrem moučkou ušleháme do tuha.

  • 4

    Každou palačinku potřeme 2 lžícemi povidel, ušlehanou smetanou a srolujeme do ruličky.

Komentáře k receptu