Salát z čerstvého špenátu s kozím sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr kozí
 - 50 g Olivy černé
 - 150 g Baby špenát
 - 50 g Rajčata polosušená
 - 50 ml Olej z vlašských ořechů
 - 1 hrst Ořechy vlašské
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Chléb toastový
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Dýňová semínka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 679 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 410.4 mg
 - Vláknina 8416.8 mg
 - Vitamín A 8416.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme salátovou zálivku: v misce vyšleháme med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.
 - 
                                2
Do salátové mísy vsypeme dobře omyté špenátové listy, ochutíme je zálivkou a doplníme rajčaty a orestovanými ořechy. Zlehka promícháme.
 - 
                                3
Porce kozího sýru nejprve pečeme v troubě při 150 stupních asi minutu a půl a pak ještě krátce gratinujeme v troubě pod grilem. Podáváme společně se salátem, můžeme přidat i plátek chleba opečený na olivovém oleji, olivy, pár kapek ořechového oleje či dýňová semínka.