Kuřecí maso na smetaně se žampiony (minutka)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1296 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 117.5 mg
- Draslík 425 mg
- Vláknina 426 mg
- Vitamín A 426 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 91.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kuřecí svalovinu (prsa nebo stehna) opláchneme a přes vlákno nakrájíme na menší kousky. Maso na horkém tuku lehce osmahneme, zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo a omyté, na plátky nakrájené žampiony. Vše osmahneme, mírně osolíme a zastříkneme vodou a vínem. Dobře promícháme a krátce podusíme. 
- 
                                2Nakonec přilijeme smetanu, ještě krátce podusíme a přisolíme. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        