Houbové rizoto s černými olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Houby sušené
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 250 g Rýže kulatozrnná
  • 425 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Olivová pasta černá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 2045.4 mg
  • Vláknina 12490.5 mg
  • Vitamín A 12490.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    200ml vroucí vody spaříme hříbky a 20 minut necháme máčet. Slijeme a odložíme stranou, slitou vodu si ponecháme.

  • 2

    Olej rozehřejeme ve velkém hrnci se silným dnem, přidáme nakrájenou cibuli a houby a 5 minut smažíme.

  • 3

    Přidáme rýži a zamícháme, aby se zrnka pokryla olejem a 2 minuty smažíme.

  • 4

    K rýži s olivami přidáme hříbky, zachycenou tekutinu a 225ml zeleninového vývaru. Vaříme zvolna 10 minut v zakrytém hrnci, dokud se tekutina nevstřebá.

  • 5

    Přilijeme 100ml vývaru a 5 minut vaříme pod pokličkou, dokud se tekutina nevstřebá.

  • 6

    Přidáme zbytek vývaru, sůl, pepř a olivovou pastu a 5 minut vaříme za stálého míchání. Odstavíme a necháme stát 5 minut.

  • 7

    Rozdělíme na jednotlivé porce, ozdobíme nastrouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu