Skládaný hlávkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 100 g Ředkvička
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 548.4 mg
  • Vláknina 5723 mg
  • Vitamín A 5723 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy salátu rozložíme na talířky. Pokapeme je roztokem octa a soli a poklademe střídavě kolečky rajčat, okurkou, uvařenými vejci nakrájenými na kostičky a kolečky ředkviček.

  • 2

    Jogurt smícháme se solí, citronovou šťávou a cukrem a nalijeme na salát. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu