Pikantní roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Jogurt bílý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 3384 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 810.1 mg
  • Vláknina 5397.5 mg
  • Vitamín A 5397.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách jako minutku a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, nakrájené sardelové řezy a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku.

  • 3

    Horké roštěnky upravíme na mísu, nalijeme na ně omáčku a na každou dáme lžičku jogurtu (nebo smetany).

Komentáře k receptu