Rebarborový trifle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Cukr krupice
  • 180 g Perník
  • 50 g Třešně
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 40 ml Zázvorové pivo
  • 150 ml Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 36.7 mg
  • Draslík 252.7 mg
  • Vláknina 3498.3 mg
  • Vitamín A 3498.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rebarboru pokrájíme na menší špalíčky, přisypeme cukr (lžíci si ponecháme stranou) a podlijeme 500 ml vody. Necháme 10 minut povařit.

  • 2

    Perník pokrájíme na plátky a vyplníme jím dno formy. Pokapeme zázvorovým pivem.

  • 3

    Mouku smícháme se zbytkem cukru a s 12 ml mléka.

  • 4

    Zbytek mléka necháme vařit, přilijeme směs, necháme minutu povařit.

  • 5

    Horkou směs lehce poprášíme moučkovým cukrem a necháme zcela vystydnout.

  • 6

    Do vystydlé směsi přimícháme jogurt. Rebarboru naskládáme na perník a vše zalijeme jogurtovou směsí.

  • 7

    Ozdobíme kandovaným ovocem (třešněmi) a šlehanou smetanou.

Komentáře k receptu