Kuře v jogurtové krustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 5 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 300 g Jogurt bílý
  • 5 g Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 712 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 234.8 mg
  • Draslík 826.9 mg
  • Vláknina 3137.8 mg
  • Vitamín A 3137.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt s mátou, česnekem a se solí. Směsí kuře potřeme. Překryjeme fólií a vložíme ho na noc do chladničky.

  • 2

    Troubu vyhřejeme na teplotu 200 °C. Citrón propíchneme a vložíme dovnitř kuřete. Kuře položíme opačnou stranou, než kterou leželo v marinádě, na kovovou mřížku pekáčku a zalijeme je marinádou. Do pekáče přilijeme tolik vody, aby zakrývala dno.

  • 3

    Kuře pečeme nezakryté 1 hodinu a každých 20 minut je obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu. Na závěr je obrátíme prsní stranou nahoru a pečeme dalších 30 minut, dokud není maso hotové. Kuře naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu