Tvarohové kuličky v olivovo-bylinkovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 2280 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Majoránka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Estragon
  • 10 g Máta
  • 2500 ml Jogurt bílý
  • 1000 ml Olej olivový extra panenský
  • 3 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2653 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 273 g
  • Sodík 908 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 89.4 mg
  • Draslík 1254.6 mg
  • Vláknina 4255.4 mg
  • Vitamín A 4255.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K výrobě tvarohu použijeme kvalitní bílý jogurt a sůl. Smícháme jogurt a sůl,vyšleháme jemnou hmotu, kterou pak nalijeme na větší cedník nebo síto. Cedník (síto) jsme předtím vyložili jemnou gázou a uložili na vyšší nádoby, do kterých bude vykapávat voda z tvořícího se tvarohu. Necháme vykapávat cca 12-14 hodin. Potom ze vzniklého tvarohu vytvarujeme kuličky, uložíme je opět na síta s novou jemnou gázou, uložíme na 24 hodin do lednice, kde tzv. dokapou.

  • 2

    Mátu, estragon a majoránku nasekáme na jemno, smícháme s mletou červenou paprikou. Touto směsí posypeme kuličky tvarohu.

  • 3

    Kuličky skládáme do sklenic, zalijeme kvalitním olivovým olejem, skladujeme v chladu.

Komentáře k receptu