Pórková polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 447 g
 - Sodík 1083 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 117.5 mg
 - Vláknina 12937.2 mg
 - Vitamín A 12937.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílou část pórku rozřízneme a dobře omyjeme. Mrkev očistíme, pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a přisypeme pokrájenou zeleninu. Dusíme 12 minut.
 - 
                                3
Přilijeme vývar, pomerančovou šťávu, přidáme tymián. Uvedeme k varu a vaříme 17 minut. Poté polévku rozmixujeme na hladký krém. Osolíme, opepříme.
 - 
                                4
Jednotlivé porce ozdobíme lžící jogurtu.