Sladká polenta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy lískové
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr skořicový
  • 150 g Hrušky
  • 300 g Polenta
  • 250 g Jogurt jahodový
  • 30 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1198 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 260.1 mg
  • Vláknina 13968 mg
  • Vitamín A 13968 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem.

Komentáře k receptu