Makrela dušená na jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Makrela obecná
  • 250 g Jogurt bílý
  • 16 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 112.9 mg
  • Draslík 248.9 mg
  • Vláknina 2653 mg
  • Vitamín A 2653 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jednu cibuli rozemeleme, smícháme se zázvorem, chilli kořením, kmínem a horkým kořením. Směsí důkladně potřeme očištěné ryby. Vložíme je do rozšlehaného jogurtu, smíchaného s nasekanými feferonkami a necháme cca 60 minut odpočinout.

  • 2

    Druhou cibuli rozkrájíme a na rozpáleném másle orestujeme do zlatova. Přidáme ryby i s jogurtem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí.

Komentáře k receptu