Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 466.6 mg
 - Vláknina 30288.7 mg
 - Vitamín A 30288.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jogurt v míse rozšleháme s vodou.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s jogurtem, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku.
 - 
                                4
V průběhu cyklu míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
 - 
                                5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout.
 - 
                                6
Chléb krájíme až několik hodin po upečení.